Zie jij jezelf hier al wonen?
groots-prestigieus-en-monumentaal.png
Zie jij jezelf hier al wonen?
groots-prestigieus-en-monumentaal.png
Zie jij jezelf hier al wonen?
groots-prestigieus-en-monumentaal.png

Plek van inspiratie en innovatie met internationale allure

Het had weinig gescheeld of het Zuiderziekenhuis was voorgoed uit het Rotterdamse stadsbeeld verdwenen. Dankzij de inzet van verschillende partijen is een van de meest gezichtsbepalende monumenten van Rotterdam-Zuid gelukkig behouden gebleven.

De historische gebouwen van het ZuideR, zoals het ziekenhuis in de Rotterdamse volksmond werd genoemd, zijn daarmee op het nippertje van de sloopkogel gered.
Vandaag de dag is Rotterdam-Zuid het Brooklyn van Rotterdam. Afgelopen jaren heeft de wijk sprongen gemaakt en is het nu een plek van inspiratie en innovatie met internationale allure. Ook het hoofdgebouw van het voormalige Zuiderziekenhuis, waar de loft-appartementen worden gesitueerd, ligt op Rotterdam-Zuid. Het ZuideR ligt omsloten door de Dordtsestraatweg de Valkeniersweide en de Groene Hilledijk. De Groene Hilledijk dat in feite uit twee gedeelten bestaat. 

Samen met de Beijerlandselaan vormt het noordelijke gedeelte van De Groene Hilledijk een drukke winkelstraat. Het voormalig Zuiderziekenhuis grenst aan het zuidelijke gedeelte die door Vreewijk loopt. Deze historische parel leent zich waanzinnig voor een herbestemming tot bijzonder kwartier in een groene setting.

Het ZuideR is onderdeel van een groter plan. Het wordt het hart van de groen opgezette woonwijk Zuiderhof waar ruime eengezinswoningen worden gebouwd. Meer informatie? klik hier.

 

Ligging Het ZuideR  

  • Temidden van het Brooklyn van Rotterdam
  • Nabij drukke winkelstraat De Groene Hilledijk
  • Historische parel in bijzonder kwartier
  • Groene setting
  • Aan de Valkeniersweide een uitloop van het Zuiderpark

Schrijf je in!